HAKUVINKIT UEF-FINNAAN


Hakusanoja parhaiten vastaavat osumat listautuvat ensin. Relevanssilajittelu toimii Finnassa hyvin. Tarpeen mukaan voit vaihtaa järjestyksen esim. Uusimmat ensin.


Suurta hakutulosta voit rajata ja tarkentaa jälkikäteen. Esimerkiksi Organisaatio-rajauksesta voit erottaa kirjaston eri kokoelmia kuten kampuskirjastot sekä elektroniset aineistot.


Tehtyäsi yhden haun voit käyttää samaa hakua hakeaksesi Varastokirjaston aineistoja, kotimaisia sekä kansainvälisiä artikkeleita, yksinkertaisesti klikkaamalla ao. välilehteä.

 

AIHEENMUKAINEN HAKU


Hakusanojen määrä, tarkkuus ja käytetty kieli vaikuttavat hakutulokseen.


Kokeile hakua sanoilla, jotka keskeisesti kuvaavat aihettasi. Käytä kokonaisia sanoja tai katkaise sanat *-merkillä.

Jos tulos ei tyydytä, muuta hakuasi. Yleistäen voi sanoa, että kansainvälistä aineistoista haettaessa kannattaa käyttää enemmän hakusanoja ja tarkempia ilmaisuja kuin kirjaston kokoelmista ja kotimaisista artikkeleista haettaessa.

Vaihtoehtoiset ilmaisut täytyy huomioida kaikissa hakutavoissa.

Kansainvälisten aineistojen perusteelliseen hakuun tarvitset edelleenkin artikkelitietokantojen omia käyttöliittymiä, mm. Scopus, Pubmed, Web of Science. Linkit tietokantoihin ovat UEF-Finnassa.

 

PIKAOHJEET HAKUUN

  Katkaisumerkki on *.

 

  Fraasi kirjoitetaan ”lainausmerkkien sisään”.

 

  Operaattorit kirjoitetaan isoin kirjaimin: AND OR NOT

 

  Hakusanojen välissä on oletusarvoisesti AND-operaattori.

 

  OR-operaatio sijoitetaan sulkuihin.

 

 

 

 

HAE UEF-FINNASTA

 

LISÄTIETOJA

Tiedonhaku ja e-aineistojen käyttö: tietopalvelu[at]uef.fi

E-aineistojen toiminta: finna[at]uef.fi

Lainat ja varaukset: lainaus[at]uef.fi

KATSO MYÖS

UEF-Finna ohjeet

Aineiston hakeminen

Palaute

Palautelomake

Palautteita käsitellään päivittäin. Helposti korjattavissa olevat asiat ratkaistaan välittömästi, jos ne ovat palvelun kannalta olennaisia ja palvelupolitiikan mukaisia. Kaikki palautteet käsitellään asianomaisessa palvelussa ja lisäksi tarvittaessa kirjaston eri työryhmissä. Palautteet ja niitä seuranneet toimenpiteet käsitellään vuosittain johtoryhmässä johdon katselmuksessa.